ترس از انگلیسی حرف زدن جلوی جمع
ترس از انگلیسی حرف زدن جلوی جمع
ترس از حرف زدن با دیگران و یا جلوی جمع یک ترس خیلی رایج هست. فرقی نمیکنه به چه زبانی. شما ممکنه حتی به زبان مادری هم این ترس رو تجربه کرده باشی، صدات لرزیده، تپق زدی، دست هات عرق کرده، فشارت افتاده و یا انگشت های دست و پاهات یخ کرده. یا شاید سرت انگار شبیه کوره آتیشه و داره منفجر میشه 🤯 در نتیجه مغزت خاموش میشه. یادت میره چی می خواستی بگی. قرمز میشی و کلمات رو بریده بریده و نفس نفس زنان به همراه این صداها: عا، اوم، عه… بیان می کنی. احتمالا بعدش هم کلی خودت رو سرزنش می کنی که چرا اینجوری میشی. در انگلیسی public speaking یعنی حرف زدن جلوی جمع. خلاصه که خواستم بگم قبل از اینک به خودت بگیری، احساس ضعف و ناتوانی بیاد سراغت، انگ بی عرضگی به خودت بزنی، بهت بگم که تنها نیستی. از اونجایی که خودم در موقعیت های مختلف این مدل ترس رو تجربه کردم و انگار از من جدا نمیشه، باز هم مثل همیشه، با من در سرزمین ترجمه، همراه باش. ممنون که اینجایی😊
خب بزارین اینجوری شروع کنم. فروردین ۱۴۰۳ داشتم فکر می کردم چقدر این ترس از حرف زدن با دیگران و جلوی جمع مانع بزرگی برای زبان آموزان هست و با اینکه تو مغزشون حس میکنن مطلبی رو بلد هستن ولی تا میان دهان باز کنن، اصلا اون کلمات و جملاتی که بلد بودن سرزبونشون نمیاد! برای همین فاصله ی بین کلماتشون رو با صداهایی مثل عااااا، عععععه، ااووووم پر می کنن.
خلاصه اینکه ترس از حرف زدن جلوی جمع یا public speaking یک موضوع رایج هست که برای هر فردی شدت و درجه اون متفاوته و ممکنه فرصت های خوب رو از من و شما بگیره! ویدیو ۸ دقیقه ای زیر رو با شما به اشتراک می گذارم. این سخنران یک فرد پاکستانی هست که به خوبی بر ترسش برای سخنرانی به زبان انگلیسی غلبه کرده. متن ویدیو به صورت PDF در اختیار شماست،
سطح ویدیو: متوسط
دانلود متن ویدیو: فایل PDF
ابتدای ویدیو گفت کار تمام وقت من این هست که صداهای عااام و آه و مثل این رو در حرف زدن آدم ها بشمرم.
My full-time job is to count people’s ums and ahs and like.
اگر متوجه نشدید، از فایل Pdf متن اصلی ویدیو کمک بگیرید. متن به فارسی ترجمه نشده است تا برای شما چالش برانگیز باشد. چنانچه نیاز به راهنمایی داشتید در بخش دیدگاه همین صفحه مطرح کنید.
همانطور که در ویدیو مشاهده کردید، راهکارهای متعددی گفته شد. تمرین جلوی آینه، خواندن مقاله ها و جستجو در گوگل برای حل این مسئله و در نهایت به کمک هوش مصنوعی، توانست بر ترس خود برای سخنرانی مقابل جمع غلبه کند. او به همراهی دوستش یک برنامه با هوش مصنوعی طراحی کردند که به هر فرد برنامه شخصی برای تمرین سخنرانی های پیش رو می دهد. بازخوردی که از تمرین ها دریافت می کنید، باعث می شود هربار بهتر از قبل عمل کنید.
تمرین با هوش مصنوعی و Chatgpt مزایای زیادی دارد: از جمله گرفتن بازخورد و حتی رفع اشکال برای تعامل بهتر با مخاطبین. بنابراین، چنانچه ترس از سخنرانی و یا صحبت معمولی در شما و یا اطرافیانتان وجود دارد، تمرین کردن مقابل آینه دیگر تنها چاره نیست. با هوش مصنوعی تمرین کنید و بدون ترس از قضاوت شدن، مهارت ارتباطی خود را ارتقا دهید. وقتی صدای خودتان را می شنوید، متوجه نقاط ضعف تان می شوید. بازخوردهای هوش مصنوعی می تواند در خصوص تلفظ و یادآوری کلمات و ساختارها کمک زیادی کند. به میزانی که تمرین می کنید، تسلط بیشتری پیدا می کنید و به همان میزان هم از شدت ترس و اضطراب تان کاسته خواهد شد. همانطور که در ویدیو گفته شد، شما تنها زمانی دست از تمرین می کشید که به خودتان بگویید همین حد کافی است وگرنه تمرین برای بهتر شدن، یک فرآیند همیشگی است.
مینی دوره اعتماد به نفس هم می تونه ضمن تقویت اعتماد به نفس، دایره واژگانی تون رو برای انگلیسی صحبت کردن افزایش بده.
درباره طیبه جوادی
طیبه جوادی هستم. اگر کنجکاو مدرک تحصیلی من باشید کارشناسی مترجمی زبان انگلیسی و کارشناسی ارشد آموزش زبان انگلیسی. ولی ی چیزهایی ربطی به مدرک نداره. همیشه دوست داشتم مطلبی رو اول خودم یاد بگیرم بعد ساده و روان برای بقیه توضیح بدم. حس شیرین آموزش دادن، باعث شد به فکر ی وبسایت آموزش زبان بیفتم که بتونم به افراد بیشتری آموزش بدم. تا افراد با هر سن و سال و سطح زبانی، لذت یادگیری زبان انگلیسی رو حس کنن. به قول انگلیسی ها Explain like I’m five یعنی یجور توضیح بده انگار پنج سالمه. ما تو فارسی میگیم زیر دیپلم توضیح بده که متوجه بشم. من در وبسایت سرزمین ترجمه، به همراه یک تیم حرفهای، مشتاقانه تمام تلاشمون رو برای تحقق اهداف آموزشی خواهیم کرد. پس با سرزمین ترجمه همراه باشید:)
نوشته های بیشتر از طیبه جوادی
دیدگاهتان را بنویسید